camerabewaking thuis

Camerabewaking thuis

Tegenwoordig besluiten steeds meer mensen om ook thuis camerabewaking te plaatsen. De beveiliging van uw huis tegen inbraken is erg belangrijk. Daarnaast zijn er tal van andere redenen waarom het een goed idee is om thuis een beveiligingscamera te installeren. U vindt hier meer informatie over de opties van beveiliging bij u thuis en de bijbehorende wetgeving. Bent u opzoek naar iemand die u kan helpen bij het verbeteren van de beveiliging bij u thuis? IEH is een netwerk van specialisten op het gebied van inbraakbeveiliging. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de specialist met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

Beveiligingscamera binnen of buiten?

Het is mogelijk om buiten en/of binnen camerabewaking te installeren. Het vernielen of bekrassen van auto’s komt steeds vaker voor. Door thuis een beveiligingscamera op de auto te richten, kunt u bewijzen dat het om vandalisme gaat. Een dome camera is weersbestendig en daardoor ideaal voor buiten. Een camera voor in huis kan niet buiten gebruikt worden, omdat deze meestal niet tegen vocht kunnen. Een buitencamera kan wel altijd in huis gebruikt worden. Binnen wordt vaak camerabewaking toegepast als bescherming tegen diefstal van bijvoorbeeld een oppas of huishoudster. Daarnaast kunt u dankzij draadloze camerabewaking op afstand uw huisdier of bejaarde familieleden in de gaten houden. Uiteraard draagt een beveiligingscamera binnen daarnaast bij aan de inbraakbeveiliging.

Inbraakbeveiliging met IP camera

Een veelvoorkomende soort videobewaking voor in een winkel als thuis is de draadloze IP beveiligingscamera. IP camerabewaking verstuurt beelden via een netwerk zoals WIFI. De kwaliteit van een draadloze IP camera is erg hoog. Als u opgenomen beelden terugkijkt dan kunt u inzoomen op eventuele belangrijke details. Het is zelfs een optie om live met de beelden mee te kijken vanaf bijvoorbeeld uw tablet of mobiele telefoon. Waar ter wereld u bent, dankzij de draadloze IP camerabewaking ziet u altijd wat er thuis gebeurt. Hierdoor is de beveiliging van uw huis up-to-date. Een draadloze IP beveiligingscamera kan daarnaast bijvoorbeeld toegepast worden als babyfoon, het observeren van stallen of als bewaking van uw vakantiehuis.


beveiliging huis

Huisbeveiliging met infrarood camera

Bij uw huisbeveiliging is het wellicht verstandig om infrarood camera’s te plaatsen. Deze maken gebruik van infrarood licht. U herkent deze camera’s aan de lampjes die meestal om de lens heen zitten. Hierdoor is de bewakingscamera vaak iets groter. Dankzij infrarood is het mogelijk om in het donker te filmen. In de meeste infrarood bewakingscamera’s zit een sensor die detecteert hoeveel licht er is. Bij onvoldoende licht worden de ledlampjes aangezet zodat uw huis goed beveiligd is. Er zijn zowel bedrade als draadloze versies verkrijgbaar. Het plaatsen van infrarood camerabewaking bij u thuis draagt zeker bij aan de beveiliging.

beveiligingscamera huis

Wetgeving camerabewaking

Wilt u de beveiliging in uw huis opschroeven door een beveiligingscamera te installeren? Houd dan rekening met de wetgeving met betrekking tot het plaatsen van bewakingscamera’s bij u thuis. Volgens de wetgeving moet u aangifte doen bij de Privacycommissie voordat u een beveiligingscamera plaatst. Deze aangifte wordt direct doorgestuurd naar de korpschef van de politie. Volgens de wetgeving is aangifte niet verplicht indien u de beveiliging in huis plaatst. Bij het positioneren van camerabewaking in uw tuin of op uw gevel is wel aangifte vereist, omdat de camera dan niet in uw huis is geplaatst. U moet dan dus aangifte doen bij de Privacycommissie.

IP camera

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

De kosten voor het beveiligen van uw huis hangen af van verschillende factoren. Een IP camera kost gemiddeld €250,- tot €550,-. Bent u benieuwd naar de exacte kosten van de beveiliging bij u thuis? IEH is een landelijk netwerk van specialisten op het gebied van camerabewaking. Er zit altijd een specialist bij u in de buurt. Wij helpen u graag bij de beveiliging van uw huis. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u de specialist met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We zorgen ervoor dat de beveiliging bij u thuis helemaal up-to-date is!