alarmsystemen

Alarmsystemen

Door toenemende criminaliteit is het belangrijk dat u uw eigendommen van beveiliging voorziet. Met een alarmsysteem houdt u ongewenste bezoekers weg en bent u verzekerd van een veilig gevoel. Een alarmsysteem kunt u onder andere voorzien van een bewakingscamera, bewegingsmelder en deurbeveiliging. Bent u op zoek naar een installateur die u kan helpen bij het plaatsen van uw alarminstallatie? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van inbraakbeveiliging. U vraagt bij ons kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We helpen u graag bij de beveiliging van uw huis of bedrijf!

Inbraakbeveiliging voor huis of bedrijf

Met een alarminstallatie zorgt u ervoor dat een inbraak of een poging hiertoe snel wordt gesignaleerd. Een standaard alarminstallatie is voorzien van omtrekdetectie op deuren en ramen. Op het moment dat het contact wordt verbroken gaat er een signaal richting de alarmcentrale. Deze manier van inbraakbeveiliging wordt meestal bij een huis toegepast. Eventuele opties als inbraakbeveiliging bij een huis, ook vaak toegepast bij een bedrijf, zijn een bewakingscamera of een bewegingsmelder. Bij een bedrijf heeft u hiernaast soms te maken met diefstal van binnenuit. Alarmsystemen worden daarom tevens binnen het bedrijf toegepast. Gevoelige afdelingen kunnen bijvoorbeeld deurbeveiliging met een inbraakalarm krijgen zodat alleen geautoriseerde personen binnen mogen komen. Intercoms, deurspionnen en extra sloten behoren tot de opties van deurbeveiliging bij binnenkomst.

bewakingscamera


Bekabeld alarmsysteem

Vroeger was de techniek nog niet sterk genoeg om alarmsystemen draadloos te laten communiceren. Er waren alleen bekabelde alarmsystemen. Bij een nieuwbouwwoning is het mogelijk om direct een bekabeld alarmsysteem te plaatsen. Eventueel is het mogelijk om wachtleidingen te plaatsen zodat hier later nog een bekabeld alarmsysteem aangelegd kan worden. Als u echter geen wachtleidingen hebt dan is het plaatsen erg prijzig. Een draadloze alarminstallatie is in dat geval een betere keuze. Een groot voordeel ten opzichte van een draadloos alarmsysteem is dat de bekabelde versie onmogelijk met een stoorzender gesaboteerd kan worden. Vooral bij een bedrijf waar waardevolle voorwerpen liggen is dit belangrijk omdat de kans op georganiseerde bendes hierbij groter is.

alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is erg betrouwbaar en biedt een ideaal alternatief voor een bekabeld alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem is tegenwoordig erg veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Bij de meeste alarminstallaties worden regelmatig testmeldingen gedaan om zeker te weten dat de frequentie die wordt gebruikt bij het uitzenden van signalen vrij is van storingen. Het is belangrijk om alleen alarmsystemen te gebruiken die gegevens via beveiligde netwerken versturen. Een nadeel van een draadloze alarminstallatie is dat u regelmatig de batterijen moet vervangen. Dat kan vervelend zijn. Zorg ervoor dat de detectoren voldoende bereik hebben. Machines, werktuigen, ijzeren constructies en eventuele muren kunnen het bereik verkleinen.

alarminstallatie

Alarminstallatie met brandalarm

Een snelle melding van een brand kan levens redden en grote schade voorkomen. Op het moment dat er brand uitbreekt is het cruciaal dat de brandweer snel ter plaatse is. Wist u dat er alarmsystemen bestaan die u beschermen tegen inbrekers en daarnaast een brandbeveiliging hebben? Vele alarminstallaties kunt u uitbreiden met een rookdetector of sensoren die de temperatuur meten. Ook is het mogelijk om ze aan te sluiten op een alarmcentrale. De alarmcentrale kan onderscheid maken tussen een inbraak- of brandalarm. In geval van brand zal deze de brandweer inschakelen. Dit is ideaal wanneer er brand uitbreekt terwijl u niet thuis bent.

brandalarm

Koppeling met alarmcentrale

Een alarmsysteem geeft een hoop kabaal op het moment dat het inbraakalarm afgaat. Wanneer u op dat moment niet in de buurt bent, is het handig als de alarminstallatie gekoppeld is aan een alarmcentrale. Deze is altijd bemand, op elk moment van de dag. Indien het inbraakalarm afgaat dan gaat er een melding naar de alarmcentrale. Deze stuurt vervolgens een berichtje of belt naar de gsm van de eigenaar van het huis. Vervolgens wordt er overlegd wat de reden van het inbraakalarm is en wordt de politie, brandweer of iemand anders naar het huis gestuurd. De koppeling met een alarmcentrale verloopt volgens een abonnement.

inbraakbeveiliging

Merken

U hebt de keuze uit verschillende merken die alarmsystemen aanbieden. De marktleider op het gebied van zakelijke en particuliere inbraakbeveiliging is Elro. Elro vindt de veiligheid en betaalbaarheid van alarmsystemen belangrijk, daarnaast moeten ze goed functioneren en er mooi uitzien. Ook spelen gebruiks- en montagegemak een grote rol. Een ander bekend merk in de inbraakbeveiliging is Abus. Een draadloos of bekabeld alarmsysteem, met of zonder brandalarm of met een bewakingscamera en bewegingsmelder, Abus heeft het allemaal. Het merk biedt inbraakbeveiliging van kwaliteit. Alle alarmsystemen worden voortdurend getest zodat ze bestand zijn tegen steeds professioneler wordende inbrekers.

Alarminstallatie prijzen

De prijs van een alarminstallatie verschilt per situatie. Een draadloos alarmsysteem is goedkoper wanneer de leidingen voor een bekabeld alarmsysteem niet aanwezig zijn. Aan een inbraakbeveiliging in combinatie met een brandalarm hangt tevens een hoger prijskaartje. Het is verstandig om de installatie over te laten aan een installateur, zodat u zeker weet dat u goed beveiligd bent. In het geval van een gemiddelde woning kunt u bij een complete alarminstallatie rekenen op een prijs van €1.200,- tot €2.200,-. Bij een grotere woning zal de prijs rond de €2.750,- liggen. Door het aanvragen van een offerte krijgt u een prijsindicatie van de installatiekosten.

draadloos alarmsysteem

Gratis offertes vergelijken

U begrijpt dat het installeren van een alarminstallatie in de beveiliging van uw woning of bedrijf voorziet. Een alarminstallatie in combinatie met deurbeveiliging, een bewakingscamera, bewegingsmelder en brandalarm resulteert in veel extra veiligheid. Bent u op zoek naar een installateur die u kan helpen bij het plaatsen van inbraakbeveiliging? U zit bij ons goed! Wij zijn een landelijk netwerk van specialisten op het gebied van beveiliging en alarmsystemen, er zit altijd iemand bij u in de regio. U vraagt via ons offerteformulier kosteloos en geheel vrijblijvend verschillende offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.