alarmsysteem woning

Alarmsysteem woning

Een alarminstallatie in uw woning geeft u een gevoel van veiligheid. Daarnaast dient het als inbraakbeveiliging. U hebt de keuze uit een draadloos of bekabeld alarmsysteem. U vindt hier meer informatie over de beveiliging van uw woning zoals de verschillende mogelijkheden. Kan de inbraakbeveiliging van uw woning wel een upgrade gebruiken? IEH is een netwerk van specialisten op het gebied van inbraakbeveiliging. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de specialist met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We helpen u graag bij het beveiligen van uw woning!

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is een goede optie als beveiliging van een woonhuis of bedrijf. Omdat er geen kabels gekocht en geplaatst hoeven te worden, is het goedkoop en makkelijk te installeren. Een draadloos alarmsysteem bestaat uit één of meerdere draadloze detectoren. Deze sturen signalen naar ontvangers en sirenes. Deze staan op hun beurt draadloos in verbinding met een beveiligde alarmcentrale. U bestuurt en vergrendelt de alarminstallatie met een klavier bij de ingang van uw woning. Er kan gebruik gemaakt worden van detectiemethodes zoals een draadloos magneetcontact, bewegingsdetectoren of glasbreukdetectie. De klavier waarschuwt wanneer het tijd is om de batterijen te vervangen. De nieuwste generatie batterijen voor de beveiliging van uw woning gaan echter lang mee.

Bekabeld alarmsysteem

Een andere optie voor de huisbeveiliging is een bekabeld alarmsysteem. Bij een bekabelde alarminstallatie hoeft u zich geen zorgen te maken over sabotage via een stoorzender. Daarnaast hoeft bij een bekabeld systeem nooit een batterij verwisseld te worden. Een nadeel van een bekabeld alarmsysteem is echter dat er bekabeling nodig is. Als dit niet aanwezig is in uw huis, dan is het aanleggen prijzig én veel werk. Bovendien kunt u een bekabeld systeem vaak niet zelf aanleggen. Ook bij een bekabelde alarminstallatie wordt gebruikt gemaakt van bijvoorbeeld een draadloos magneetcontact of bewegingsdetectoren. Uw alarm gaat direct af zodra 2 componenten uit elkaar worden getrokken. Een groot voordeel hiervan is dat het alarm al afgaat als de inbreker nog buiten staat.

Gratis offertes vergelijken


draadloos beveiliging

Mogelijkheden van alarmsystemen

Naast magneetcontacten, bewegingsdetectoren en glasbreukdetectie zijn er andere mogelijkheden die bijdragen aan de beveiliging thuis. Een huisalarm is ideaal omdat u en uw buren direct gealarmeerd zijn bij een inbraakpoging. Daarnaast heeft een inbraakalarm een afschrikeffect wat zeker bijdraagt aan de inbraakbeveiliging. Met een afstandsbediening activeert of deactiveert u het alarm waar in huis u ook bent. Dankzij een sms functie bent u via uw gsm direct op de hoogte van de beveiliging in huis als een alarm afgaat. Naast inbraakbeveiliging zijn er nog andere soorten beveiliging mogelijk bij een alarmsysteem. Koppel bijvoorbeeld monoxide- en rookdetectors aan de centrale. Zo wordt u bij rook in huis gelijk gewaarschuwd door een brandalarm.

alarmsysteem huis

Alarmsysteem zelf plaatsen

Bij de betere doe-het-zelf winkel is het mogelijk om een alarminstallatiebasispakket te kopen. Zo’n draadloos alarmsysteem kunt u eenvoudig zelf plaatsen. Het bestaat vaak uit bewegingsmelders, een aantal contactmagneten voor op de deur of het raam, het bedieningspaneel en een sirene. Bij het aanleggen van deze beveiliging in huis is het belangrijk om aandacht te besteden aan het bereik van de detectoren. De afstand is vaak beperkt bij een goedkoper systeem. Een draadloos doe-het-zelf alarmsysteem is dus goedkoop en snel te installeren. Ervaren inbrekers schakelen een dergelijke alarminstallatie echter snel uit. Bovendien zijn de detectoren minder gevoelig en de sirene minder krachtig.

inbraakbeveiliging woning

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

U begrijpt dat de beveiliging van een woning erg belangrijk is. Een alarm schrikt inbrekers af en waarschuwt u op tijd. De gemiddelde prijs van een complete alarminstallatie voor in huis inclusief alarm en detectoren kost gemiddeld €1.000,- tot €2.000,-. IEH is een landelijk netwerk van specialisten op het gebied van inbraakbeveiliging. Er zit altijd een specialist bij u in de buurt. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Wij helpen graag bij het verbeteren van de beveiliging van uw woning!