Experts in alarmsystemen

Vraag gratis offertes aan

Alarmsystemen Leuven

Het zorgen van een goede inbraakbeveiliging bij uw woning of bedrijfspand is zeer belangrijk voor een gevoel van veiligheid en zekerheid. Wij adviseren om voor een goede inbraakbeveiliging een alarminstallatie te plaatsen, eventueel gecombineerd met enkele beveiligingscamera’s. Bij ons bent u aan het juiste adres voor vele soorten en maten alarmsystemen: zowel in een basispack als op maat gemaakt. Bent u op zoek naar een alarminstallatie voor uw huis of bedrijfspand in Leuven of hebt u een vraag over de vorm van huisbeveiliging die het meest aansluit bij uw wensen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Alarmsystemen verkleinen de kans op een inbraak. Alle alarmsystemen hebben drie verschillende functies. Samen zorgen ze ervoor dat het alarmsysteem goed werkt.

Detecteren

De eerste functie is het detecteren van gevaar. Zo hebben alarmsystemen het bijvoorbeeld direct door wanneer er een deur of raam wordt opengebroken of wanneer er rook wordt gedetecteerd door een ingebouwde rookmelder.

Gevaar inschatten

Vervolgens zal het alarmsysteem bepalen of er gevaar dreigt. Een melding wordt doorgegeven aan de mobiele telefoon van de eigenaar van het pand. Is het beveiligingssysteem op een alarmcentrale aangesloten? Dan ontvangt ook de alarmcentrale de melding. Indien nodig schakelen zij hulpdiensten in.

Afschrikken

Vervolgens zal de alarminstallatie de indringer afschrikken met behulp van een luid alarm. Het luide signaal geeft aan dat iemand is gewaarschuwd waardoor de inbreker verschrikt weggaat. Bij een brand geeft het luide signaal aan dat u spoedig het pand in Leuven moet verlaten.

alarmsystemen Leuven

Uw pand goed beveiligd

Wanneer u een alarminstallateur inschakelt voor het verbeteren van de inbraakbeveiliging, dan wilt u natuurlijk zeker weten dat de alarminstallatie zijn werk doet. De alarmsystemen die u bij ons aanschaft, voor zowel huisbeveiliging als bedrijfsbeveiliging, zijn gegarandeerd van een hoge kwaliteit. U zult dankzij onze alarmsystemen de kans op een gelegenheidsinbraak met meer dan 50% verlagen. Niet alleen onze standaard draadloos alarmsysteem voor huizen en bedrijven zijn bewezen effectief, ook de installaties die gekoppeld zijn aan een bewegingsmelder of beveiligingscamera bieden het gewenste resultaat.

Wilt u meer weten over de prijzen voor onze beveiliging producten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offerteformulier.

inbraakbeveiliging Leuven

Soorten alarmsystemen

Wilt u uw pand in Leuven beter beveiligen? U hebt de keuze uit verschillende soorten alarmsystemen. Er zijn volledig bekabelde, volledig draadloze en ook hybride alarmsystemen verkrijgbaar. Deze laatste is een combinatie van een bekabeld en draadloos systeem. Welk systeem u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het pand en van uw wensen. Het is daarnaast een optie om de alarminstallatie zo uitgebreid te maken als u zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld een rookmelder, camerabewaking of een bewegingsmelder toe. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten alarmsystemen en diens voor- en nadelen zodat u kunt beslissen welk systeem het beste bij u past.

alarminstallatie Leuven

Bedraad alarmsysteem

Oorspronkelijk waren alle alarmsystemen bedraad. Bij dit systeem wordt er een centrale unit geïnstalleerd. De verdere componenten zoals klavieren, detectoren en sirenes worden hiermee verbonden met kabels. Een bedraad alarmsysteem brengt een aantal voordelen met zich mee. Dergelijke alarmsystemen zijn namelijk erg betrouwbaar, u hoeft niet bang te zijn voor storingen of interferenties. Daarnaast is het aanleggen relatief goedkoop als het pand in Leuven al is voorzien van bekabeling. Nadelen zijn dat het in bestaande panden in Leuven lastig te installeren is omdat er nog kabels getrokken moeten worden. Dit kan bovendien resulteren in hoge kosten.

Draadloze alarmsystemen

Zoals gezegd zijn alarmsystemen in vele soorten en maten verkrijgbaar. Tegenwoordig is bij onze klanten uit Leuven een draadloos huis- of bedrijfsbeveiliging systeem zeer populair. Met een systeem van draadloos beveiligen wordt via een wi-fi signaal het alarm doorgegeven naar uw tablet of telefoon, zodat u direct op de hoogte bent van een probleem. Een draadloos systeem brengt wel hogere kosten met zich mee dan andere vormen van bedrijf- en huisbeveiliging. Laat u daarom goed informeren over prijzen en mogelijkheden voordat u een draadloos alarmsysteem aanschaft.

Hybride alarmsysteem

Als u de kwaliteit van een bedraad systeem wenst maar niet overal kabels kunt installeren, dan is één van de nieuwe, hybride alarmsystemen wellicht iets voor u. Dit is namelijk een combinatie van zowel bekabelde als draadloze onderdelen. Hybride systemen behoren tot de nieuwste generatie en zijn daarom verkrijgbaar in luxe uitvoeringen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om touchscreens toe te voegen en de systemen zijn uiteraard ook te bedienen via apps. Bij de allernieuwste hybride alarmsystemen is het wel een nadeel dat deze soms nog software bugs hebben. Deze zijn met updates te verhelpen.

Wilt u uw pand in Leuven voorzien van een alarminstallatie?

Vraag gratis offertes aan

Prijzen

Denkt u erover na om uw pand in Leuven te voorzien van een alarminstallatie? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de gemiddelde prijzen. De prijzen voor het verbeteren van de inbraakbeveiliging bij een woning in Leuven zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard zijn de soorten alarmsystemen van invloed op de prijzen. Draadloze alarmsystemen zijn over het algemeen voordeliger.

Wat beïnvloedt de prijs?

Hierbij geldt wel: hoe geavanceerder en uitgebreider de alarmsystemen, hoe hoger de prijzen. Eventuele extra opties beïnvloeden immers ook de prijzen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een toegangscontrole en een aansluiting met de alarmcentrale toe te voegen. In de tabel vindt u gemiddelde vanaf-prijzen per soort alarminstallatie. Benieuwd naar de prijs voor het beveiligen van uw huis of bedrijf? Vraag vrijblijvend offertes aan van een alarminstallateur uit uw regio.

Soort alarmsysteem Gemiddelde vanaf prijs*
Bekabeld: basis Vanaf €1.200,-
Bekabeld: uitgebreid Vanaf €1.700,-
Draadloos: basis (inclusief bedieningspaneel, sirene, contactsensoren voor ramen en deuren) Vanaf €750,-
Draadloos: uitgebreid (inclusief extra opties zoals aansluiting bij alarmcentrale, rookmelder, etc) Vanaf €1.200,-
Hybride Vanaf €1.000,-
*Let op, dit zijn gemiddelde vanaf prijzen, inclusief btw en montage.

Welk alarmsysteem: basis of uitgebreid?

Als u hebt gekozen tussen een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem, dan volgt de keuze tussen een basis of uitgebreid systeem. Een basis alarminstallatie is voorzien van alle essentiële dingen, denk hierbij aan een alarm, een aantal bewegingsdetectoren en een bedieningspaneel. Bij een uitgebreide alarminstallatie krijgt u bovenstaande componenten inclusief allemaal extra’s. Bij uitgebreide pakketten zit vaak een afstandsbediening zodat de alarminstallatie in één keer aan- of uitgezet kan worden. Daarnaast hoort hierbij veelal een rookmelder aansluiting en een aansluiting op de alarmcentrale. Een uitgebreide alarminstallatie brengt uiteraard hogere kosten met zich mee en wordt daarom veelal toegepast als bedrijfsbeveiliging in Leuven. Voor een particulier is een basissysteem veelal voldoende.

alarminstallateur Leuven

Met of zonder koppeling meldkamer?

Het is mogelijk om een alarminstallatie te koppelen met een meldkamer. Of u een installatie met of zonder abonnement wenst hangt af van uw eigen wensen. Een koppeling met de meldkamer heeft voor u als voordeel dat er direct hulp kan worden ingeschakeld in geval van een noodsituatie. De meldkamer is 24/7 actief en als u niet thuis bent dan belt een medewerker u op het moment dat het alarm afgaat. Daarnaast controleren de medewerkers van de meldkamer continu de werking van de alarmsensoren en de batterijspanning. Uiteraard brengt een koppeling met de meldkamer hogere kosten met zich mee.

Welke handige functies?

U kunt de inbraakbeveiliging van uw pand in Leuven uitbreiden met een aantal handige functies. Denk hierbij aan een sms-functie. Zodra het alarm afgaat krijgt u een melding binnen via uw mobiel zodat u direct bent gewaarschuwd. Daarnaast kunt u ten behoeve van de algehele brandbeveiliging koolmonoxide- en rookdetectoren koppelen met de installatie. Deze laat dan ook een alarm horen wanneer er brand of koolmonoxide wordt gedetecteerd. En wat dacht u van een bewegingsmelder bij ramen en deuren? Een bewegingsmelder draagt bij aan de inbraakpreventie omdat deze detecteren wanneer een deur of raam wordt opengebroken.

Voor bedrijven en particulieren

Of u nou de inbraakbeveiliging van uw huis in Leuven wilt verbeteren, of juist de bedrijfsbeveiliging van uw pand in Leuven, u bent bij ons aan het juiste adres. Dankzij een alarminstallatie bent u altijd tijdig gewaarschuwd wanneer een noodsituatie zich voordoet. Als het alarm afgaat dan zal dit bovendien de inbreker afschrikken, waardoor het direct als inbraakpreventie werkt. Alarmsystemen zijn ideaal om ervoor te zorgen dat u, uw huisgenoten, werknemers en inboedel veilig zijn tegen ongenode gasten. Van bedrijf tot aan particulier, een installateur uit ons netwerk is u graag van dienst en zorgt ervoor dat de beveiliging van uw pand in Leuven optimaal is.

Premie voor alarmsystemen

Als u de beveiliging van uw pand in Leuven wilt verbeteren dan komt u wellicht in aanmerking voor premies. Verschillende gemeentes geven een premie als u een alarminstallatie wilt laten plaatsen ten behoeve van uw inbraakpreventie. Om te controleren of u hier recht op hebt is het verstandig om met uw gemeente contact op te nemen. Bent u eigenaar van een huis en is deze ouder dan 10 jaar? Dan geniet u van een verlaagd btw-tarief in plaats van de gebruikelijke 21% voor het plaatsen van alarmsystemen. Het plaatsen van dubbel glas draagt ook een beetje bij aan de inbraakbeveiliging. Als u dit plaatst dan komt u in aanmerking voor de Verbeteringspremie.

bedraad alarmsysteem

Hulp nodig bij het installeren?

Het installeren van een bedraad systeem is geen eenvoudige klus, het installeren van een draadloos alarmsysteem kunt u eventueel zelf doen. Het is echter verstandig om het installeren van een alarminstallatie over te laten aan een alarminstallateur uit Leuven. Als u een specialist inschakelt dan weet u zeker dat u geniet van een optimale huisbeveiliging. De expert weet immers precies wat de beste locatie is om het systeem te plaatsen en installeren. Zo kunt u bijvoorbeeld een bewegingsmelder overal plaatsen, maar een rookmelder alleen aan het plafond. Daarnaast legt hij gelijk uit hoe alles werkt. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite.

alarmsysteem installeren Leuven

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem? Wilt u weten wat een bewegingsmelder doet voor de inbraakpreventie bij uw huis? Of hebt u een vraag over het prijsverschil tussen een draadloos en een bedraad alarmsysteem voor bedrijven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij sturen u verschillende prijsopgaven toe, welke u vervolgens zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Indien gewenst kunnen wij u ook rechtstreeks in verbinding brengen met een ervaren alarminstallateur uit Leuven. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Wij helpen u met alle plezier verder met uw inbraakbeveiliging.