Experts in alarmsystemen

Vraag gratis offertes aan

Alarmsystemen Merelbeke

Wilt u de inbraakbeveiliging van uw pand in Merelbeke verbeteren? Wellicht is het plaatsen van een alarminstallatie iets voor u. Een alarminstallatie waarschuwt u tijdig in een noodsituatie, daarnaast zal het alarm ongenode gasten afschrikken. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten alarmsystemen. Zoekt u een alarminstallateur in de regio van Merelbeke? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere bedrijven op het gebied van alarmsystemen in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd iemand beschikbaar in Merelbeke of in de buurt van Merelbeke. Laat vandaag nog uw gegevens achter via het offerteformulier. Wij zorgen ervoor dat u gratis en helemaal vrijblijvend een aantal offertes krijgt toegestuurd. Hiervan kunt u de voorwaarden en het aanbod met elkaar vergelijken. Vervolgens kiest u zelf welke alarminstallateur voor u aan de slag gaat!

Hoe werkt een alarmsysteem?

Een alarminstallatie werkt in principe heel eenvoudig. De werking bestaat uit drie stappen, namelijk detecteren, het inschatten van gevaar en afschrikken.

Detecteren

Allereerst zal een alarminstallatie gevaar detecteren. Deze eerste stap treedt bijvoorbeeld in werking wanneer de bewegingsmelder iemand opmerkt, wanneer een deur wordt opengebroken of wanneer de rookmelder rook waarneemt.

Gevaar bepalen

Het systeem zal vervolgens bepalen of er gevaar dreigt. Als u hebt gekozen voor een koppeling met een alarmcentrale, dan krijgt deze een melding. De medewerkers van de alarmcentrale brengen vervolgens u op de hoogte en indien nodig de hulpdiensten. Als u geen koppeling met een alarmcentrale hebt dan krijgt u een melding op uw mobiel waarna u zelf actie kunt ondernemen.

Afschrikken

De laatste stap is het afschrikken, door middel van een luid alarm. In geval van brand bent u dankzij het alarm gewaarschuwd om uw huis of bedrijf te verlaten. Bij een inbraak wordt de inbreker door het alarm afgeschrikt waarna hij de benen neemt. Een uitstekende vorm van beveiliging.

alarmsystemen Merelbeke

Uw pand goed beveiligd

Het is vanzelfsprekend dat u wilt dat zowel uw inboedel als uw huisgenoten en/of medewerkers goed beveiligd zijn. Ten behoeve van de inbraakpreventie is het daarom verstandig om te investeren in goede alarmsystemen. Dankzij alarmsystemen draagt u niet alleen bij aan de inbraakbeveiliging, maar bijvoorbeeld ook aan de beveiliging voor bijvoorbeeld een brand. Van huisbeveiliging tot aan bedrijfsbeveiliging, u bent bij ons aan het juiste adres. Via ons netwerk vindt u altijd een bedrijf in Merelbeke gespecialiseerd in inbraakbeveiliging. Zij kunnen u informeren over de juiste systemen en direct een systeem installeren. Voordat u het weet is uw huisbeveiliging of inbraakpreventie helemaal op orde.

U kunt uw huis of bedrijf op verschillende manieren beveiligen. Lees hier meer over: de alarmsystemen voor een woning of het beveiligen van uw bedrijf met een alarmsysteem.

alarminstallateur Merelbeke

Soorten alarmsystemen

Als u hebt besloten dat u de bedrijfsbeveiliging of uw huisbeveiliging wilt verbeteren, dan moet u een keuze maken tussen de verschillende soorten alarmsystemen. Er is zowel een bedraad als een draadloos alarmsysteem verkrijgbaar. Als u van de voordelen van beide systemen wilt genieten dan is een hybride alarminstallatie wellicht een goede optie voor uw huisbeveiliging. Welke soort het meest geschikt is voor de beveiliging van uw pand in Merelbeke is afhankelijk van een aantal factoren. Uw eigen wensen en de voorzieningen van uw huis of bedrijfspand beïnvloeden deze keuze bijvoorbeeld. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten alarmsystemen.

alarmsysteem Merelbeke

Bedraad alarmsysteem

Bij een bedraad alarmsysteem zijn alle componenten, zoals de naam doet vermoeden, met elkaar verbonden door middel van kabels. Als uw pand al is voorzien van bekabeling, dan is dit wellicht de beste optie. Als dit niet het geval is dan moeten er nog kabels worden getrokken. Dit brengt hak- en breekwerk evenals hoge kosten met zich mee. De draadloze versie is dan wellicht een betere optie. Een bedraad alarmsysteem heeft als voordeel dat het erg betrouwbaar is. U hoeft niet bang te zijn voor storingen. Daarnaast heeft een draadloos alarmsysteem een grote reikwijdte, wat deze versie ideaal maakt voor bedrijfsbeveiliging.

Draadloze alarmsystemen

Hak- en breekwerken zijn niet nodig bij het installeren van een draadloos alarmsysteem. Alle verschillende componenten communiceren hierbij draadloos. Een groot voordeel hiervan is dat de installatie eenvoudig is uit te voeren. Het trekken van kabels is niet nodig. En wilt u later een component zoals een bewegingsmelder toevoegen? Dan is dit geen probleem. Een draadloos beveiligingssysteem is daarnaast over het algemeen goedkoper. Een nadeel is dat u goed in de gaten moet houden of de batterijen nog werken. Daarnaast kunnen andere apparaten in sommige gevallen op dezelfde frequentie zorgen voor storingen. Hoewel dit bij de betere alarmsystemen niet vaak voorkomt is het toch iets om rekening mee te houden.

Hybride alarmsysteem

Een hybride alarminstallatie combineert het beste van een draadloos en bedraad beveiligingssysteem. Een hybride installatie kan door een alarminstallateur uit Merelbeke worden aangesloten op de bedrading. Daarnaast is het mogelijk om draadloze componenten toe te voegen als uitbreiding. Denk hierbij aan draadloze camerabewaking. Voordeel hiervan is dat een deel is aangesloten op kabels. U hoeft dus maar bij een aantal onderdelen in de gaten te houden of de batterijen nog optimaal werken. Het is met een hybride systeem daarnaast mogelijk om eindeloos de installatie uit te breiden zonder dat het trekken van nieuwe kabels nodig is.

Wilt u uw pand in Merelbeke voorzien van een alarminstallatie?

Vraag gratis offertes aan

Prijzen

Bent u benieuwd naar de prijzen van alarmsystemen omdat u de beveiliging van uw huis in Merelbeke wilt verbeteren? De prijzen worden door verschillende factoren beïnvloed. Zoals u hierboven hebt gelezen kunt u kiezen tussen verschillende alarmsystemen. Deze beïnvloeden uiteindelijk de prijs. Zo is een bedraad systeem over het algemeen duurder.

Wat beïnvloedt de prijs?

Daarnaast worden de prijzen beïnvloed door een basis of uitgebreide alarminstallatie. Hoe meer extra opties, hoe hoger de kosten. Onderstaande tabel geeft een aantal opties weer, met een gemiddelde vanaf prijs. Zo hebt u een bedraad basissysteem al vanaf €1.200,- en een basis draadloos systeem vanaf €750,-. Benieuwd naar de prijs voor het beveiligen van uw huis of bedrijf? Vraag vrijblijvend offertes aan van een alarminstallateur uit uw regio.

Soort alarmsysteem Gemiddelde vanaf prijs*
Bekabeld: basis Vanaf €1.200,-
Bekabeld: uitgebreid Vanaf €1.700,-
Draadloos: basis (inclusief bedieningspaneel, sirene, contactsensoren voor ramen en deuren) Vanaf €750,-
Draadloos: uitgebreid (inclusief extra opties zoals aansluiting bij alarmcentrale, rookmelder, etc) Vanaf €1.200,-
Hybride Vanaf €1.000,-
*Let op, dit zijn gemiddelde vanaf prijzen, inclusief btw en montage.

Welk alarmsysteem: basis of uitgebreid?

Als u een keuze tussen de verschillende alarmsystemen hebt kunnen maken, dan moet u nog bedenken of u een basis of uitgebreid systeem wilt. Basis alarmsystemen zijn, zoals de naam al zegt, voorzien van alle basis componenten. Denk hierbij aan een bedieningspaneel, een bewegingsmelder en uiteraard een alarm. U bent hiermee voorzien van een prima inbraakbeveiliging voor bijvoorbeeld uw huis in Merelbeke. Als u een bedrijf hebt dan is het denkbaar dat u de bedrijfsbeveiliging iets wilt opschroeven. U kunt dan voor de uitgebreide versie kiezen. Hierbij geniet u van de best mogelijke inbraakbeveiliging dankzij componenten als een tijdsregistratie, toegangscontrole, aansluiting met een meldkamer en een geïntegreerde rookmelder.

alarminstallatie Merelbeke

Met of zonder koppeling meldkamer?

U kunt alarmsystemen met of zonder abonnement nemen. Een alarminstallatie met abonnement is voorzien van een koppeling met een meldkamer. Gaat het alarm af omdat de bewegingsmelder iets heeft gedetecteerd? Dan komt deze detectie binnen bij de alarmcentrale. De medewerkers brengen vervolgens u op de hoogte en indien nodig de hulpdiensten. Een voordeel hiervan is dat er altijd snel hulp aanwezig is. De meldkamer is bovendien altijd bereikbaar. Zij houden ook in de gaten of de batterijen van de alarmsystemen nog niet leeg zijn en of er geen storingen zijn. Uiteraard brengt een koppeling met een alarmcentrale hogere kosten met zich mee.

Welke handige functies?

Naast een standaard bewegingsmelder is het mogelijk andere functies toe te voegen ten behoeve van de inbraakpreventie. Denk hierbij aan een buitensirene. Dit geeft een afschrikeffect en waarschuwt de buren van de mogelijke inbraak. Een afstandsbediening is ideaal als u met één druk op de knop het alarm wilt deactiveren of juist activeren. Daarnaast is het een optie om de alarminstallatie in een domoticasysteem te integreren. Op deze manier kunt u via één systeem bijvoorbeeld automatisch de verwarming, de rolluiken én de alarminstallatie regelen. Bediening is vaak ook mogelijk via uw tablet of smartphone als u niet thuis bent.

Voor bedrijven en particulieren

Ten behoeve van de inbraakpreventie is het verstandig om uw huis of bedrijf in Merelbeke te voorzien van een alarminstallatie. Dankzij een alarminstallatie is niet alleen uw inboedel beschermd, maar ook u, uw huisgenoten en uw medewerkers. De beveiliging is helemaal compleet als u ook besluit een brandbeveiliging te integreren. Van huisbeveiliging tot aan bedrijfsbeveiliging, u bent bij ons aan het juiste adres. U komt via ons netwerk eenvoudig in contact met een bedrijf uit Merelbeke op het gebied van inbraakbeveiliging. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is uw gegevens achterlaten via de offertepagina. We zijn u graag van dienst!

Premie voor alarmsystemen

Om te besparen op de prijzen is het verstandig om te kijken of u in aanmerking komt voor een premie op het gebied van inbraakbeveiliging. In een aantal gemeentes worden er premies gegeven voor het plaatsen van een alarminstallatie. Het maximumbedrag van de premie bedraagt €250,-. Om te controleren of uw gemeente deze premie geeft is het verstandig contact op te nemen met het gemeenteloket. Daarnaast komt u wellicht in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% wanneer u een alarminstallatie wilt laten plaatsen. Dit is het geval als uw privéwoning in Merelbeke ouder is dan 10 jaar.

inbraakbeveiliging Merelbeke

Hulp nodig bij het installeren?

Wilt u ten behoeve van de inbraakpreventie bij uw huis in Merelbeke alarmsystemen installeren? En wilt u dit zelf doen? Dit is eventueel een optie bij draadloze alarmsystemen. De installatie hiervan is niet erg lastig. Om zeker te weten dat de beveiliging optimaal is, is het echter verstandig om het installeren over te laten aan een installateur. Hetzelfde geldt voor de installatie van bekabelde alarmsystemen, wat geen eenvoudige klus is. Zo weet u zeker dat elke bewegingsmelder en andere componenten op de juiste plek worden geïnstalleerd. Daarnaast kan een vakman u precies uitleggen hoe alles werkt. Hierdoor bent u verzekerd van een optimale inbraakbeveiliging.

alarmsysteem prijzen Merelbeke

Vrijblijvend offertes aanvragen

Denkt u erover na om uw woning of bedrijf in Merelbeke te voorzien van een alarminstallatie? En bent u hiervoor op zoek naar een installateur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere bedrijven op het gebied van inbraakbeveiliging in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd een installateur in Merelbeke of in de buurt van Merelbeke beschikbaar. Als u uw gegevens achterlaat via de offertepagina, dan zorgen wij ervoor dat u meerdere offertes (max. 5) ontvangt. Deze vergelijkt u vervolgens met elkaar op basis van prijzen en voorwaarden, waarna u zelf kiest welke installateur bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend!