Experts in alarmsystemen

Vraag gratis offertes aan

Alarmsystemen Diksmuide

Met de installatie van de nieuwste alarmsystemen kunt u uw huis in Diksmuide met een gerust hart achterlaten als u een avond op stap gaat. Wist u dat de meeste inbrekers gelegenheidsinbrekers zijn? Met een goede alarminstallatie verkleint u de kans op een inbraak dus enorm! Bent u op zoek naar een goede inbraakbeveiliging? Of vraagt u zich af wat het verschil is tussen een draadloos en bedraad alarmsysteem? Bent u nieuwsgierig naar de kosten van een alarminstallateur uit Diksmuide? Neem dan contact met ons op. Wij zijn een netwerk van installateurs verspreidt door heel Vlaanderen. Als u ons contactformulier invult sturen wij vrijblijvend meerdere offertes (max. 5) die u zelf kunt vergelijken op prijs en aanbod. Dankzij onze werkwijze bespaart u tot wel 30% op de installatie van uw nieuwe alarmsystemen!

Hoe werkt een alarmsysteem?

Met een goede alarminstallatie kunt u een geslaagde inbraak voorkomen. Ieder alarmsysteem heeft drie belangrijke functies die hieraan bijdragen:

  • Detecteren
  • Inschatten
  • Afschrikken
In eerste instantie moeten de alarmsystemen het gevaar detecteren. Hierbij kunt u denken aan het opmerken van beweging langs de ramen en het detecteren van rook bij een woningbrand. Na het detecteren van de eerste signalen zullen alarmsystemen het gevaar inschatten. Wordt er bijvoorbeeld gekookt of is er een andere reden voor de rook? En is er iemand de ramen aan het schoonmaken of probeert er iemand naar binnen te komen? In het geval van gevaar zullen alarmsystemen vervolgens een signaal verzenden naar de meldcentrale of naar uw mobiele telefoon. De derde en laatste functie van een alarminstallatie is het afschrikken van inbrekers. Doordat er een alarm afgaat ontstaat er een schrikeffect bij de inbrekers. De kans is groot dat zij uw huis in Diksmuide weer met lege handen verlaten.

alarmsystemen Diksmuide

Uw pand goed beveiligd

Wilt u zeker weten dat u beschikt over een goede huisbeveiliging? Of wilt u controleren of uw bedrijfsbeveiliging nog op orde is? Twijfel dan niet om contact op te nemen met een alarminstallateur uit Diksmuide. Hij kan u voorzien van een persoonlijk advies op het gebied van rook- en inbraakbeveiliging, zodat u er zeker van bent dat uw pand in Diksmuide beschikt over een goede beveiliging. Bovendien kan de alarminstallateur u voorzien van een alarminstallatie op maat. Zo weet u zeker dat er voldoende sensoren aanwezig zijn om een inbraak te detecteren. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

alarminstallatie Diksmuide

Soorten alarmsystemen

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe alarminstallatie? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten alarmsystemen. In Diksmuide kiezen klanten voornamelijk uit een bedraad alarmsysteem, een draadloze alarminstallatie, camerasystemen of een hybride systeem. Al deze alarmsystemen hebben hetzelfde doel: de brand- of inbraakbeveiliging van uw woning vergroten. De manier waarop zij de beveiliging van uw huis in Diksmuide regelen verschilt echter per systeem. Welk alarmsysteem voor u de beste keuze is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Klanten kiezen bijvoorbeeld vooral voor een bedraad systeem als zij hun woning nog moeten afwerken. Dit komt omdat deze klanten in de gelegenheid zijn alle kabels eenvoudig weg te werken.

alarmsysteem plaatsen Diksmuide

Bedraad alarmsysteem

Zoals wij hierboven al beschreven is een bedraad alarmsysteem met name een geschikte keuze als u onlangs bent verhuist en u de woning opnieuw moet laten afwerken. In het geval van een bedraad systeem zijn alle sensoren namelijk verbonden door middel van kabels. Dit biedt een aantal voordelen, zo bent u niet afhankelijk van een netwerkverbinding en hoeft u de batterijen niet te verwisselen. De installatie van een bedraad alarmsysteem is echter een tijdrovende klus die ervoor zorgt dat u uw plafond of wanden opnieuw zou moeten afwerken. Daarom kiezen steeds meer klanten uit Diksmuide voor een draadloze alarminstallatie. Een alarminstallateur uit Diksmuide voorziet u graag van een persoonlijk advies.

Draadloze alarmsystemen

Een draadloos systeem is, zoals de naam al zegt, geheel draadloos. Hierdoor is de installatie een stuk eenvoudiger dan van bedrade alarmsystemen. De sensoren werken namelijk op batterijen, die ongeveer 3 jaar lang meegaan. U hoeft niet bang te zijn dat de batterijen plotseling op zijn: de alarmsystemen geven dit tijdig aan, zodat u de batterijen kunt vervangen. Een groot voordeel van een draadloos systeem is dat u deze te allen tijde kunt uitbreiden. Bovendien is het met een draadloos systeem erg eenvoudig om deze mee te verhuizen naar uw nieuwe woning zonder dat hier breekwerk aan te pas komt.

Hybride alarmsysteem

Tot slot is er de keuze uit een hybride alarmsysteem. Dit is een combinatie van een bedraad en een draadloos alarmsysteem. Hybride alarmsystemen bestaan namelijk uit een basis van een bekabeld alarmsysteem, maar hierbij bestaat de mogelijkheid om de installatie uit te breiden met draadloze sensoren. Zo profiteert u van een relatief simpele installatie van een draadloze alarminstallatie en bent u verzekerd van een optimale beveiliging. Bent u nieuwsgierig welke alarmsystemen verkrijgbaar zijn? Of vraagt u zich af welke installatie de beste keuze voor u is? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Op zoek naar een alarmsysteem voor de beste inbraakpreventie?

Vraag gratis offertes aan

Prijzen

Voordat u uw huis- of bedrijfsbeveiliging verbetert met de aanschaf van nieuwe alarmsystemen, vraagt u uzelf ongetwijfeld af wat dit u gaat kosten. Het antwoord hierop is afhankelijk van een aantal factoren: uiteraard speelt de keuze voor het systeem een grote rol. Voor een bedraad alarmsysteem betaalt u ongeveer €1.200,- tot €1.700,-, een draadloze installatie kost ongeveer €750,- tot €1.200,- en een hybride alarm is verkrijgbaar vanaf ongeveer €1.000,-.

Het formaat beïnvloedt de prijs

Ook is het formaat van het pand een grote invloed. Des te meer sensoren u wilt aanschaffen, des te hoger de aanschafprijs. Door er bijvoorbeeld voor te kiezen om uw alarminstallatie met uw smartphone te bedienen bespaart u bovendien €100,- tot €135,- voor een centraal bedieningspaneel.

Soort alarmsysteem Gemiddelde vanaf prijs*
Bekabeld: basis Vanaf €1.200,-
Bekabeld: uitgebreid Vanaf €1.700,-
Draadloos: basis (inclusief bedieningspaneel, sirene, contactsensoren voor ramen en deuren) Vanaf €750,-
Draadloos: uitgebreid (inclusief extra opties zoals aansluiting bij alarmcentrale, rookmelder, etc) Vanaf €1.200,-
Hybride Vanaf €1.000,-
*Let op, dit zijn gemiddelde vanaf prijzen, inclusief btw en montage.

Welk alarmsysteem: basis of uitgebreid?

Bij de aanschaf van een nieuwe inbraakbeveiliging heeft u de keuze uit twee pakketten: het basis of uitgebreide pakket. Welk type alarminstallatie voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Onze ervaring leert dat men voor een goede huisbeveiliging kiest voor een basis systeem, terwijl bedrijven liever een uitgebreid systeem laten installeren. Bij een uitgebreide alarminstallatie krijgt u extra opties waarmee u uw huis- of bedrijfsbeveiliging vergroot. Denk hierbij aan een brandbeveiliging, bewegingsmelder en raammagneten. Vaak zit er bij een uitgebreide alarminstallatie een koppeling naar de meldkamer inbegrepen.

draadloos alarmsysteem Diksmuide

Met of zonder koppeling meldkamer?

In sommige situaties is het verstandig om een alarminstallatie met koppeling naar de meldkamer aan te schaffen. Vaak wordt dit alarm verkocht in combinatie met een abonnement, waardoor u een vast bedrag per maand betaalt. Dit alarm is dan verbonden met de alarmcentrale, die 24 uur per dag bereikbaar is. Het voordeel hiervan is dat er bij dreigend gevaar direct een melding naar de alarmcentrale wordt gestuurd. Zo weet u zeker dat er direct hulp onderweg is naar uw woning in Diksmuide. Benieuwd naar de prijzen van dit type alarmsystemen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Welke handige functies?

Een goede alarminstallatie bestaat allang niet meer enkel uit een rookmelder. Tegenwoordig heeft u tal van opties als het komt om handige extra functies. Laat bijvoorbeeld een bewegingsmelder of camerabewaking plaatsen zodat uw alarm afgaat op het moment dat er iemand in uw huis in Diksmuide is. Door de bewegingsmelder bij uw ramen of deuren te plaatsen wordt ongewenst bezoek direct opgemerkt. Een andere optie om uw huisbeveiliging te verbeteren, is door middel van een buitensirene. Als u niet thuis bent zijn uw buren op deze manier op de hoogte dat er ongewenst bezoek aanwezig is.

Voor bedrijven en particulieren

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan u een alarminstallateur uit Diksmuide inschakelen voor de beveiliging van zowel uw huis als uw bedrijf. De inbraakbeveiliging voor een bedrijf vraagt meestal een iets uitgebreider systeem dan een huisbeveiliging. De installateur kan daarom een alarminstallatie op maat leveren. In overleg realiseert u een effectieve inbraakbeveiliging die perfect aansluit op uw woning en uw wensen. Of u nu inbraakpreventie van uw kleine tussenwoning wilt verbeteren of als u uw kantoorpand wilt voorzien van een goede bedrijfsbeveiliging: u bent bij ons aan het juiste adres.

Premie voor alarmsystemen

Met de aanschaf van een alarminstallatie verbetert u de inbraakveiligheid. Veel klanten vragen daarom of zij voor de beveiliging van hun huis een premie kunnen aanvragen. In het verleden was dit wel het geval, maar tegenwoordig geldt er geen landelijke premie. Afhankelijk van uw gemeente kunt u wel een premie aanvragen. Deze premie verschilt uiteraard per gemeente, maar gemiddeld bedraagt deze €250,- per woning. Een alarminstallateur kan u vertellen of u in Diksmuide recht hebt op een premie. Is dit niet het geval? Als u in een huis van ouder dan 10 jaar woont profiteert u in ieder geval van een verlaagd BTW-tarief op uw huisbeveiliging. In plaats van 21% BTW betaalt u slechts 6%.

alarminstallateur Diksmuide

Hulp nodig bij het installeren?

Als u een alarminstallatie aanschaft, dan is dat waarschijnlijk omdat u uw huisbeveiliging of bedrijfsbeveiliging wilt vergroten. Daarom raden wij u aan de installatie over te laten aan een erkend alarminstallateur uit Diksmuide. Een alarminstallateur is bekend met alle veiligheidsvoorschriften en weet op welke locatie uw alarm geplaatst moet worden voor een optimale brand- en inbraakpreventie. Zo is een bewegingsmelder in het midden van de kamer minder effectief als inbraakpreventie als vlak bij uw ramen of deuren. Ook voor de locatie van uw brandmelder gelden strenge eisen. Zo kan u deze beter niet in de keuken laten installeren en moet er op elke verdieping een rookmelder aanwezig zijn.

inbraakbeveiliging Diksmuide

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe alarminstallatie? Of bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsbeveiliging? Bent u benieuwd naar de prijzen van een goede beveiliging? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Door ons contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig meerdere offertes (max. 5) aan, gratis en geheel vrijblijvend. U kunt deze offertes vervolgens vergelijken op prijs, aanbod en kwaliteit. Zo kiest u eenvoudig de alarminstallateur uit Diksmuide die het beste bij u past en die u de beste service tegen de scherpste prijzen kan bieden. Wilt u meer informatie? Vul dan ons offerteformulier in!