brandpreventie Mechelen

Brandpreventie Mechelen

Wanneer u de eigenaar bent van een bedrijf, dan moet u van overheidswege onder andere zorgen voor een goede brandbeveiliging en de noodzakelijke brandpreventie. Ook voor verhuurders van appartement en kantoren gelden dergelijke regels. Hoewel er voor de brandveiligheid van uw huis geen regels gelden, is ook hier een goede brandpreventie aan te raden. U kunt bij een dergelijke aandacht voor brandveiligheid en branddetectie denken aan de installatie van diverse blusmiddelen zoals een brandblusser, brandhaspel, rookmelder en sprinklerinstallatie. Ook een goede vluchtroute valt onder de brandbeveiliging. Wilt u weten hoe u uw huis, winkel of bedrijf de beste brandbeveiliging krijgt? Vraag dan offertes aan van één van de brandpreventie experts uit ons netwerk.

Branddetectie

De term branddetectie staat voor alle technieken die men kan gebruiken voor het detecteren van een (mogelijke) brand. De meest standaard vorm van branddetectie is natuurlijk een brandmelder. Een brandmelder zal eventueel rookontwikkeling snel opmerken en dan een alarm laten afgaan. Naast de standaard rookmelders bestaan er ook nog andere systemen, zoals de co-melder, en het stille alarm op basis van sensoren. Bij een groot branddetectie systeem zal niet alleen het alarm afgaan, maar is tevens op een centraal paneel te zien waar exact het probleem zich voordoet. In het kader van brandveiligheid is dit praktisch, omdat een beveiligingsmedewerker dan eventueel kan beginnen met ontruimen.

Brandmeldinstallatie en sprinklerinstallaties

Twee van de standaard blusmiddelen voor bedrijven en appartementen zijn een brandmeldinstallatie (rookmelder) en sprinklerinstallatie. Zeker wanneer het om een groot bedrijf of grote winkel gaat met meerdere compartimenten is een sprinklerinstallatie aan te raden. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van een rookmelder bij uw winkel of in huis en het effect dat dit heeft op de brandpreventie? Aarzel dan niet om één van de brandveiligheid experts uit Mechelen om advies te vragen. Deze helpt u met alle plezier bij het vinden van het juiste brandalarm of branddetectie systeem dat binnen uw budget past. Vul het contactformulier in en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig.

Brandalarm plaatsen

Wij noemden eerder al dat het plaatsen van een brandmeldinstallatie niet perse heel veel tijd en moeite kost. Het is afhankelijk van de bereikbaarheid van het plafond hoe lastig deze klus is. Het is noodzakelijk om de brandmelders altijd in het meest centrale punt van de winkel of de appartementen te hangen, of bij de meest risicovolle locatie. Plaats de brandmelders nooit in de douche, de stoom zal het alarm kunnen laten afgaan. Voor het behoud van de kwaliteit van uw rookmelders is goed onderhoud noodzakelijk. Zorg voor een jaarlijkse keuring, waarbij u tevens de batterij van het systeem vervangt.

brandbeveiliging in Mechelen

Blusmiddelen

Naast de installatie van een rookmelder voor het brandveilig maken van uw bedrijf of huis in Mechelen, zijn er ook een aantal blusmiddelen die u nodig hebt voor een uitstekende brandbeveiliging. Zo adviseren professionals onder andere om een brandblusser, brandhaspel en branddeken in een winkel te houden. Voor particulieren geldt dat een brandblusser en rookmelder voldoende is. Verhuurt u appartementen? Zorg er dan voor dat er in elk huis een poederblusser, branddeken en brandmeldinstallatie te vinden zijn. Wilt u meer weten over de prijzen voor het zorgen van een goede brandbeveiliging bij uw bedrijf of huis in Mechelen? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes bij ons aan.

Brandblusser en rookmelders

Eén van de eenvoudigste oplossingen voor het verbeteren van de brandbeveiliging in appartementen en kantoren is de plaatsing van brandmelders. Een brandmeldinstallatie werkt over het algemeen op basis van sensoren, die bijvoorbeeld een teveel aan rookontwikkeling of te hoge temperaturen in een bepaalde ruimte detecteren. Het grote voordeel van eenvoudige brandmelders is dat deze een prima resultaat leveren, tegen relatief lage prijzen. Door brandmelders (in combinatie met een poederblusser of blusdeken) bij de appartementen te plaatsen waar u eigenaar van bent, zorgt u bovendien voor een goed resultaat bij een keuring. Plaats eventueel een evacuatieplan in alle kantoren voor de veiligheid van uw werknemers.

Blusdekens en brandslang

Voor de optimalisering van de brandveiligheid van kantoren en bedrijfspanden is het verstandig om niet alleen te kiezen voor brandmelders, ook andere systemen kunnen een bijdrage aan de brandpreventie leveren. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van een blusdeken of brandslang. Een blusdeken is met name verstandig in laboratoria en werkplaatsen waarbij er een verhoogd risico op vuurgevaarlijke situaties is. Met een blusdeken dooft u eenvoudig de vlammen, vaak effectiever dan met een poederblusser. Voor grotere kantoren en bedrijven is naast de blusdeken ook een brandslang een optie. Zorg wel voor een regelmatige keuring van de brandslang. Deze droogt namelijk snel uit.

blusdeken winkel

Op zoek naar een brandpreventie specialist in Mechelen?

Naast brandbeveiliging en brandinstallaties kunt u ook bij ons terecht voor alarmsystemen en camerabewaking!

keuring blusmiddelen Mechelen

Onderhoud en keuring blusmiddelen

Wanneer u eenmaal een branddeken, poederblusser en andere brandpreventie producten hebt laten plaatsen bij uw huis, of winkel, dan is uw pand enkel voor een jaar brandveilig. Wij adviseren om na een jaar de blusmiddelen van onderhoud te voorzien of deze te vervangen. Voor verhuurders van appartementen en kantoren geldt bovendien dat jaarlijks een keuring van elk brandblusapparaat en brandmelder verplicht is. Een brandpreventie specialist uit Mechelen kan met behulp van speciale gereedschappen de brandveiligheid producten, inclusief de sprinklerinstallatie en werking van de branddeken snel en vakkundig controleren. Zelf het onderhoud uitvoeren is niet toegestaan.

evacuatieplan Mechelen

Evacuatieplan

Bij vrijwel elke hotelkamer hangt er een evacuatieplan naast de deur. Dit evacuatieplan is verplicht in verband met de keuring, maar zorgt dan ook voor een aanzienlijk hogere veiligheid van de hotelgasten. Bent u de eigenaar van een bedrijfspand? Overweeg ook dan om een evacuatieplan op te hangen. Dit document geeft niet alleen de dichtstbijzijnde uitgangen aan, maar ook de locaties van een eventuele blusdeken, poederblusser en brandslang. Op deze manier maakt u het uw werknemers gemakkelijker om eventuele reddende handelingen uit te voeren. Vraag eventueel een adviesgesprek aan bij een keuring medewerker uit Mechelen voor tips en meer informatie.

brandblusser

Noodverlichting en brandhaspels

Een andere vorm van brandveiligheid waar wij aandacht aan willen besteden is de installatie van noodverlichting. Wanneer er brand uitbreekt en de rookmelder dit registreert, dan kan hieraan de noodverlichting gekoppeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld de vluchtroute bijlichten, wat mensenlevens kan redden. Kijk altijd samen met een brandpreventie expert uit Mechelen naar de beste vluchtroute vanuit elke ruimte. Door ook op een brandblusser, branddeken of brandhaspel noodverlichting aan te brengen, zorgt u voor een verbeterde brandbeveiliging en brandpreventie. Het uitzetten van een vluchtroute in uw bedrijf of winkel is niet heel lastig, maar moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Laat uw vluchtroute en evacuatieplan daarom altijd controleren door een brandpreventie specialist.

schouwbrand

Schouwbrand voorkomen

Vindt u het ook zo prettig om tijdens de koude maanden in het vuur te staren en te genieten van de warmte van echte vlammen op uw gezicht en handen? Zorg er dan voor dat u de schouw op de juiste wijze onderhoudt. Het onderhoud van een schouw bestaat uit het jaarlijks reinigen van de gehele schoorsteen om eventuele roetaanslag en vogelnesten te verwijderen. Andere methoden ter voorkoming van een schouwbrand zijn het voorverwarmen van de schoorsteen en het gebruik van droge brandstof. Droge brandstof heeft een maximaal vochtgehalte van 13 tot 18 procent, dit controleert u eenvoudig met een vochtmeter.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u de eigenaar van een bedrijf, winkel of appartementen in Mechelen en bent u op zoek naar een manier om de brandveiligheid te verbeteren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden diverse methoden voor brandbeveiliging aan, zoals een sprinklerinstallatie op maat of het uitzetten van een vluchtroute. Desgewenst kunnen wij materialen als een branddeken, poederblusser of brandmeldinstallatie ook snel en vakkundig voor u plaatsen, of het onderhoud uitvoeren. Hebt u een vraag over de brandveiligheid van uw huis in Mechelen, of wilt u meer weten over de prijzen? Vul dan ons contactformulier in en sturen u meerdere vrijblijvend offertes toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

brandveiligheid Mechelen