brandpreventie Duffel

Brandpreventie Duffel

In en om huis zijn er regelmatig situaties waarbij er brand kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het koken op gas, romantische kaarsen in de wintermaanden of een heerlijke barbecue in de zomer. Voor menig bedrijf geldt bovendien dat ook hier verschillende brandgevaarlijke situaties ontstaan. De brandpreventie professionals uit ons netwerk Duffel adviseren iedereen dan ook om in ieder geval een brandblusser, blusdeken en rookmelder in het pand te hebben. Op deze manier zorgt u niet alleen voor een betere brandpreventie maar is ook de brandveiligheid van uw huis, bedrijf of appartementen een stuk groter. Vraag vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan voor brandbeveiliging en brandpreventie in Duffel.

Branddetectie

De term branddetectie staat voor alle technieken die men gebruikt om een brand te ontdekken. De meest simpele vorm van branddetectie is het brandalarm. Deze reageert evenals een sprinklerinstallatie op een overvloed aan rook of een te hoge temperatuur in een ruimte. Een brandmeldinstallatie is vrij kostbaar, maar het kan levens redden. Het installeren van enkele brandmelders is overigens al een manier om te voldoen aan de eisen voor branddetectie die de Vlaamse overheid stelt. Wilt u bij uw winkel, bedrijf of appartementen complex graag een betere branddetectie creëren? Overleg dan met een brandveiligheid specialist uit Duffel. Deze informeert u met alle plezier.

Brandmeldinstallatie en sprinklerinstallaties

Voor het verbeteren van de brandveiligheid van een winkel of een gebouw met kantoren, is de installatie van een eenvoudige branddeken niet voldoende. Zo moet u als bedrijfseigenaar onder meer zorgen voor een evacuatieplan en de plaatsing van een sprinklerinstallatie. Het grote voordeel van een sprinkler- of brandmeldinstallatie is dat direct bij de eerste tekenen van een brand er een actie in gang wordt gezet. Bij een expert op het gebied van brandmelding in ons netwerk hebt u de keus uit menig soort sprinklerinstallatie. Kies voor een variant die werkt met hittesensoren of juist bij het ontstaan van rookontwikkeling. Wij informeren u graag.

Brandalarm plaatsen

Het plaatsen van een rookmelder is een relatief eenvoudige klus. Meestal wordt een rookmelder geleverd met de benodigde instructies, waarop u deze eenvoudig zelf in huis of in de winkel kunt plaatsen. Naast de standaard brandmelders, bestaat er ook menig uitgebreide brandmeldinstallatie. Een brandmeldinstallatie is meestal een geschakeld systeem voor branddetectie, waarbij meerdere ruimtes in één bedrijf te controleren zijn. Zo zijn op een speciaal schakelbord de diverse brandmelders te zien, maar ook de dichtstbijzijnde blusdeken of brandblusser, de mogelijke vluchtroute die iemand kan nemen en kunt u hier de sprinklerinstallatie inschakelen.

brandbeveiliging Duffel

Blusmiddelen

Er bestaan vele varianten blusmiddelen, die allen eigen voor- en nadelen bieden. Hoewel de meeste mensen bij de term blusmiddelen direct denken aan het gebruik van een poederblusser, is een branddeken tevens een probaat middel. Een branddeken, ook wel blusdeken genoemd zorgt ervoor dat vlammen direct doven wanneer u een persoon hierin wikkelt. Een blusdeken gebruikt men dan ook met name bij grotere woningbranden of autobranden. Bent u eigenaar van een complex met appartementen? Overweeg dan om in een aantal gangen een branddeken te plaatsen. Bij een keuring van de brandweer uit Duffel zult u dan gegarandeerd een goede aantekening krijgen.

Brandblusser en rookmelders

De meest geplaatste producten voor brandpreventie en brandbeveiliging bij appartementen en kantoren uit Duffel zijn brandblussers en brandmelders. Een brandblusser is meestal gevuld met een vuurdovend schuim. Om er zeker van te zijn dat de poederblusser werkt, adviseren experts om deze elk jaar van onderhoud te voorzien. Daarnaast moet ook de rookmelder jaarlijks door de keuring, waarbij men onder meer de batterij wisselt. Een rookmelder doet ongeveer één jaar met een batterij. Plaats in uw winkel of bedrijf altijd een rookmelder in het midden van het pand, of bij de risicovolle plek. Combineer deze desgewenst met een sprinklerinstallatie. Brandpreventie experts helpen u graag.

Blusdekens en brandslang

Naast brandmelders, zijn ook een blusdeken, poederblusser en een vluchtroute noodzakelijke onderdelen voor een goede brandveiligheid bij uw bedrijf of in huis. Hoewel het voor de eigenaren van een eigen woning niet noodzakelijk is om een vluchtroute aan te geven, raden brandveiligheid experts uit ons netwerk in Duffel wel aan om dit een keer te bespreken. Een blus- of branddeken is tevens een goede keuze om de brandbeveiliging te verbeteren. Een branddeken is een deken waarin u mensen kunt wikkelen waarvan de kleding vlam heeft gevat. Door de branddeken strak om deze persoon te wikkelen worden de vlammen gedoofd. Bestel gemakkelijk een blusdeken of brandhaspel via ons contactformulier.

blusdeken voor bedrijf

Op zoek naar een specialist in brandpreventie uit Duffel?

Naast brandbeveiliging en brandinstallaties kunt u ook bij ons terecht voor alarmsystemen en camerabewaking!

brandblusser keuring Duffel

Onderhoud en keuring blusmiddelen

Wij gaven hierboven al aan dat het noodzakelijk is om uw blusmiddelen regelmatig van onderhoud te voorzien. Met name een brandblusser loopt het risico op veroudering. Een brandpreventie specialist uit Duffel kan het onderhoud binnen korte tijd voor u uitvoeren. Daarnaast adviseren wij ook om uw rookmelder en sprinklerinstallatie eens in het jaar te controleren. Dit kan door er een lucifer onder te houden. Wilt u zeker weten dat uw pand een goede brandveiligheid kent? Een brandbeveiliging specialist kan eventueel de controle van kantoren, appartementen, een winkel of huis op zich nemen. Samen met u kijkt hij desgewenst ook naar opties voor blusmiddelen of een vluchtroute in huis.

evacuatieplan winkel Duffel

Evacuatieplan

Iedereen die wel eens in een hotel heeft geslapen weet dat hier op de deur altijd een evacuatieplan hangt. Dit evacuatie is vanuit de Vlaamse keuring verplicht, omdat hiermee enige brandveiligheid gegarandeerd wordt. Als beheerder van een winkel is het tevens verstandig om een evacuatieplan te creëren. Geef hierop aan waar de uitgangen zitten en wat uw medewerkers moeten doen in het geval van brand. Ook bij kantoren is een evacuatieplan verstandig. Op het plan staat naast de uitgangen meestal ook de locaties van een blusdeken, poederblusser en andere middelen aangegeven. Vraag een keuring medewerker eventueel naar tips voor een goed evacuatieplan.

brandblusser Duffel

Noodverlichting en brandhaspels

Voor eigenaren van kantoren, winkels en appartementen gelden andere regels dan voor woningeigenaren. Zo is het voor kantoren bijvoorbeeld noodzakelijk om hier noodverlichting en brandhaspels te installeren. Bij de noodverlichting moet u denken aan de groene bordjes die boven elke uitgang hangen. Daarnaast is het een optie om langs de vloeren een reflecterende lijn te plaatsen welke de uitgang eveneens aanduidt. Brandhaspels bieden de mogelijkheid om zelf een beginnend vuur te blussen. Deze brandhaspels vereisen wel enig onderhoud. Bij te weinig gebruik is het mogelijk dat ze uitdrogen. De prijs voor het plaatsen van een brandhaspel of noodverlichting verschilt per brandpreventie expert.

schouwbrand in huis

Schouwbrand voorkomen

Menigeen vindt het heerlijk om tijdens de wintermaanden te genieten van een haardvuur. De geur van brandend hout, en kijken naar de dansende vlammen. Het gebruik van een schouw brengt echter ook verscheidene risico’s met zich mee. Eén daarvan is het risico van een schouwbrand. Deze ontstaat wanneer u de schoorsteen niet goed reinigt gedurende de herfstmaanden. Met name vogelnesten verhogen de kans op een schoorsteenbrand. Goed onderhoud van de schoorsteen is daarom essentieel bij de brandbeveiliging. Daarnaast is het altijd verstandig te kiezen voor droge brandstof en het voldoende voorverwarmen van de schouw. Dit doet u eenvoudig met behulp van aanmaakblokjes.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanschaffen van een poederblusser of een ander soort brandblusser? Hebt u een vraag over de noodzaak van een vluchtroute bij een pand met meerdere appartementen? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor een uitstekende brandpreventie bij uw huis, winkel of bedrijf in Duffel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij informeren u met alle plezier over de diverse opties voor brandbeveiliging als blusmiddelen of een vluchtroute, of sturen u enkele offertes toe van brandveiligheid specialisten uit Duffel. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen, en kies zo voor de brandpreventie expert die bij u past. U ontvangt binnen enkele dagen meerdere vrijblijvende offertes van ons.

brandveiligheid in Duffel