brandpreventie Hasselt

Brandpreventie Hasselt

In en om huis zijn er regelmatig situaties waarbij er brand kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het koken op gas, romantische kaarsen in de wintermaanden of een heerlijke barbecue in de zomer. Voor menig bedrijf geldt bovendien dat ook hier verschillende brandgevaarlijke situaties ontstaan. Onze brandpreventie professionals uit Hasselt adviseren al onze klanten dan ook om in ieder geval een brandblusser, blusdeken en rookmelder in het pand te hebben. Op deze manier zorgt u niet alleen voor een betere brandpreventie maar is ook de brandveiligheid van uw woning en bedrijf een stuk groter. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor brandbeveiliging en brandpreventie in Hasselt.

brandblusser Hasselt

Brandblusser en rookmelders

De meest geplaatste producten voor brandpreventie en brandbeveiliging bij appartementen en kantoren uit Hasselt zijn brandblussers en brandmelders. Een brandblusser is meestal gevuld met een vuurdovend schuim. Om er zeker van te zijn dat de brandblusser werkt, adviseren wij om deze elk jaar van onderhoud te voorzien. Daarnaast moet ook de rookmelder jaarlijks getest worden, of van een nieuwe batterij voorzien. Een rookmelder doet ongeveer één jaar met een batterij. Plaats in uw winkel of bedrijf altijd een rookmelder in het midden van het pand, of bij de risicovolle plek. Combineer deze desgewenst met een sprinklerinstallatie. Onze brandpreventie experts helpen u graag.

brandbeveiliging Hasselt

Brandalarm plaatsen

Het plaatsen van een brand- of rookmelder is een relatief eenvoudige klus. Meestal wordt een rookmelder geleverd met de benodigde instructies, waarop u deze eenvoudig zelf in huis of in de winkel kunt plaatsen. Naast de standaard brandmelder, bestaat er ook menig uitgebreide brandmeldinstallatie. Een brandmeldinstallatie is meestal een geschakeld systeem, waarbij meerdere ruimtes in één bedrijf te controleren zijn op problemen. Zo zijn op een speciaal schakelbord de diverse brandmelders te zien, maar ook de dichtsbijzijnde blusdeken of brandblusser, de mogelijke vluchtroute die iemand kan nemen en kunt u hier de sprinklerinstallatie inschakelen.

Blusdekens en vluchtroutes

Naast brandmelders, zijn ook een blusdeken, noodverlichting en een vluchtroute noodzakelijke onderdelen voor een goede brandveiligheid bij uw bedrijf of in huis. Hoewel het voor de eigenaren van een eigen woning niet noodzakelijk is om een vluchtroute aan te geven, raden onze brandveiligheid experts uit Hasselt wel aan om dit een keer te bespreken. Een blus- of branddeken is tevens een goede keuze om de brandbeveiliging te verbeteren. Een branddeken is een deken waarin u mensen kunt wikkelen waarvan de kleding vlam heeft gevat. Door de branddeken strak om deze persoon te wikkelen worden de vlammen gedoofd. Bestel gemakkelijk en snel een blusdeken of brandhaspel via ons contactformulier.

vluchtroute

Op zoek naar een specialist in brandpreventie uit Hasselt?

Naast brandbeveiliging en brandinstallaties kunt u ook bij ons terecht voor alarmsystemen en camerabewaking!

brandveiligheid-pp

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanschaffen van een poederblusser of een ander soort brandblusser? Hebt u een vraag over de noodzaak van een vluchtroute bij een pand met meerdere appartementen? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor een uitstekende brandpreventie bij uw huis, winkel of bedrijf in Hasselt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij informeren u met alle plezier over de diverse opties voor brandbeveiliging als blusmiddelen of een vluchtroute, of sturen u enkele offertes toe van brandveiligheid specialisten uit Hasselt. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen, en kies zo voor de brandpreventie expert die bij u past. U ontvangt binnen enkele dagen de vrijblijvende offertes van ons.

brandblusser-keuring-pp

Onderhoud en keuring blusmiddelen

Wij gaven hierboven al aan dat het noodzakelijk is om uw blusmiddelen regelmatig van onderhoud te voorzien. Met name een brandblusser loopt het risico op veroudering. Een brandpreventie specialist uit Hasselt kan het onderhoud binnen korte tijd voor u uitvoeren. Daarnaast adviseren wij ook om uw rookmelder en sprinklerinstallatie eens in het jaar te controleren. Dit kan door er een lucifer onder te houden. Wilt u zeker weten dat uw pand een goede brandveiligheid kent? Een brandbeveiliging specialist kan eventueel de controle van kantoren, appartementen, een winkel of huis op zich nemen. Samen met u kijkt hij desgewenst ook naar opties voor blusmiddelen of een vluchtroute in huis.